Damn Good Coffee !! Café de la Presse, Avenue Louise 493, Brussel

Pin it!

cafedelapresse.png

Je hebt Coffee Bars en Coffee Bars. In de provinciesteden zijn ze vaak supergezellig en wat intiem, en dat is heel leuk, maar in een grootstad als Brussel verwacht je iets anders en dat is dan ook wat je hier krijgt. Een koffiebar die even goed in Parijs of London kon liggen. En dat is eigenlijk heel leuk...

Ik begon er te komen naar aanleiding van een project in de buurt (en de buurt dat is de achterkant van de Avenue Louise, bijna tegen het Ter Kameren bos) en was eigenlijk op zoek naar een plaats voor een snelle werfbespreking. Die koffie bleek echter zo goed dat ik er nadien ben teruggekeerd om eens rond te kijken en sindsdien spring ik er geregeld binnen als ik in de buurt ben. Het is een plaats met 'buzz', met een constant wisselend publiek dat varieert van zakenmensen voor een snelle bespreking, kranten- en boekenlezers met tijd, laptoptokkelaars aan het werk, mooie jonge hoofdstadmensen die er elkaar ontmoeten, koffie-fanaten, collega's voor een snelle lunch, kortom een geweldige plek om mensje te kijken. Het interieur is licht en sober maar goed gevuld met een amalgaam van tafeltjes en zeteltjes die al wat geschiedenis met zich meedragen, en ik houd er erg van dat je je hier even goed alleen kan nestelen met een boek of tablet als met een groepje vrienden.

De koffie ? Die is superb. De eigenaar, François Lafontaine, selecteert zijn bonen zelf, gebruikt water van de beste kwaliteit en investeerde in een koffiezetmachine van topniveau. Dat proef je, en het maakt dat alles klopt, want in een Coffee Bar is het de koffie die van topkwaliteit moet zijn, en dat wordt nogal eens vergeten. Je kan er ook wat kleine dingen eten, van lekkere quiches tot uitmuntende brownies of citroentaarten, en ze hebben er ook de uitstekende drankjes van Cawston Press (apple & rhubarb, hmmmm).

Het is een heel leuke plaats, en terwijl ik dit schrijf bekruipt mij het verlangen om de deur open te doen en te vertrekken om er een kopje koffie te gaan drinken en wat te gaan lezen (mooi aanbod kranten, trouwens). Het is het soort koffiebar dat je aan vrienden wil tonen en waar je naar toe gaat als bestemming, niet omdat ze gewoon in de buurt van je verlangen ligt.

Ook open in het weekend. Op zondag is er een brunch. www.cafedelapresse.be

De commentaren zijn gesloten.